Bedrijfsbezoek

De dingen worden pas echt boeiend als we de praktijk ook met onze eigen ogen kunnen zien. Dit is voor kinderen niet anders, integendeel. Vandaar dat een actie rond aardappelen in de klas pas afgerond is na een bezoek aan een bedrijf uit de aardappelsector.

Misschien ken je zelf iemand uit de aardappelsector in de buurt of zit er een zoon of dochter van een aardappelteler of –handelaar in de klas. Aarzel dan niet en neem contact op met de vraag of je met de klas een bezoekje aan zijn bedrijf kan brengen.

Machines, activiteiten op het veld (planten in maart of april, rooien en inschuren in september of oktober), opgeslagen aardappelen in de schuur of opslagplaats, en natuurlijk de boeiende verhalen van de aardappelteler of –handelaar maken op de leerlingen een blijvende indruk.

Bedrijfsbezoek - De aardappel in je school